Prešutivši dijagnozu zloćudnog tumora liječnik ubio pacijenta?

GORAN JURIŠIĆ već četiri godine pokušava dokazati da mu je dr. Tomislav Anić, predstojnik Klinike za kirurgiju Sveti Duh, neadekvatno liječio oca Hrvoja. Dr. Anić je tadašnjoj ministrici zdravstva prizano da je pacijentu zatajio da ima zloćudni tumor, ali je tu činjenicu nije želio priznati na sudu.

Kako piše dnevni list 24sata, prof. Jurišić tvrdi da je dr. Anić dvije godine pogrešno liječio njegova oca. 1998. godine dr. Anić je Hrvoju Jurišiću operirao žučni kamenac. Iako je u nalazu biopsije stajalo da hitno mora na operaciju zloćudne tvorbe, na toj operaciji nikada nije bio.

Upitan zašto pacijentu nije rekao točnu dijagnozu, dr. Anić se opravdao kako mu se jedan pacijent bacio kroz prozor. Da je prešutio dijagnozu priznao je tadašnjoj ministrici zdravstva, ali to nije želio priznati na sudu, piše list.

U lipnju 2004. Jurišiću su na Odjelu patologije Svetog Duha potvrdili kako je nalaz biopsije jednostavno nestao.

Borba Gorana Jurišića još uvijek traje. Uz to što želi dokazati da mu je liječnik ubio oca, pokušava dokazati i korupciju u Državnom odvjetništvu. Naime, zamjenica općinske državne odvjetnice Gordana Klarić unatoć brojnim dokazima odbacila je kaznenu prijavu koji je podigao Jurišić. Klarić u rješenju tvrdi da Hrvoje Jurišić nikada nije obavio sve potrebne preglede, što njegov sin odbacuje, tvrdeći da se u sudskom spisu nalazi sva potrebna dokumentacija.

Zamjenik državnog odvjetnika Tomislav Dujmić proveo je istragu po kojoj nalazi Klinike za tumore koji idu u prilog dr. Aniću nisu istiniti, što je propustio ustanoviti vještak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara