Prevarant pomutio pamet djelatnicima mjenjačnica, pa ih opljačkao

PROFESIONALNI prevarant već nekoliko tjedana potkrada agencije i mjenjačnice na području Šibensko-kninske županije. Tako je jučer u poslijepodnevnim satima "napao" četvrtu po redu, mjenjačnicu "Trotehna" u Tisnom, iz koje je odnio 9.700 kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Kao i u prijašnjim slučajevima, i ovog je djelatnika mjenjačnice  toliko uspješno zbunio da jadan čovjek nije ni shvatio da je nasamaren, pa o cijelom događaju nije točno znao što bi ispričao. Sigurno je jedino da je tek po prebrojavanju novca zaključio kako je blagajna ostala "tanja" za gotovo 10 tisuća kuna, zbog čega je još uvijek u šoku.

Sreća u nesreći, prevarantu je zapamtio lice, pa ga je prije dolaska policijskih službenika stao sam tražiti po Tisnom. Potraga nije rezultirala uspjehom, ali vjerojatno hoće ona policijska i to zahvaljujući video sustavu koji nadzire poslovanje u mjenjačnici. Naime, šibenski policajci su u posjedu zapisa na kojem svoje lopovske vještine dokazuje glavni junak pljačke, tako da će sama potraga biti uvelike olakšana.

Na mušku osobu, visoku približno 180 centimetara u ranim tridesetim godinama života, PU šibensko-kninska je već više puta upozoravala lokalnu javnost. Ujedno je obavijestila građane o njegovoj metodi pljačkanja.

Riječ je o najjednostavnijem zbunjivanju žrtava, zaposlenika mjenjačnica kod kojih dolazi razmijeniti strane valute za domaću ili obratno, a pritom nećkajući se više puta mijenja iznos kojeg želi promijeniti i to sve dok ne zbuni osobu sa druge strane pulta.

Ig.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara