Preživjeli iz zrakoplovne nesreće u Čileu htjeli pojesti pilota

DEVET putnika koji su preživjeli zrakoplovnu nesreću u Čileu priznali su kako su razmišljali o tome da pojedu tijelo mrtvog pilota.

Pali su u hladni šumoviti predio sjevernog Čilea i grijući se tjelesnom toplinom uspjeli su preživjeti četiri dana u olupini zrakoplova Cessna. Pilot je od unutarnjih ozljeda umro za dva dana, i sami priznaju kako su razmišljali o tome da ga pojedu.

"Razmišljali smo o pilotu, ne znam kako bih to rekao...Htjeli smo se nahraniti s njim. Razmišljali smo o tome, no neki ljudi su bili protiv toga jer je situacija i sama po sebi bila preekstremna", kazao je preživjeli putnik, po zanimanju policajac Victor Suazo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove riječi jako podsjećaju na nesreću iz 1972. godine kada je urugvajska ragbi momčad pojela svoje mrtve kolege. Njihov zrakoplov se srušio negdje u Andama i trebalo je 72 dana da ih se pronađe.

Ovi preživjeli pak, jeli su hranu koju je jedan od putnika nosio radnicima, a vjeruje se kako su preživjeli zahvaljujući tome što su bili toplo odjeveni i što su napravili sklonište u olupini aviona.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara