Pri rušenju KickassTorrentsa ključnu ulogu odigrao je Apple

Pri rušenju KickassTorrentsa ključnu ulogu odigrao je Apple

Foto: 123rf, Screenshot: KAT

UHIĆEN je voditelj poznate torrent stranice KickassTorrent (KAT), a domene Kickassa trenutno nisu dostupne. Znalci tvrde kako ne treba očekivati da će se KAT vratiti. U međuvremenu, portal MacRumors piše kako je ključnu ulogu pri uhićenju vlasnika Kickassa odigrao Apple.

Prilikom uhićenja vlasnika najpoznatije stranice za pretraživanje i skidanje torrenta, ključni je dokaz koji je pomogao u identifikaciji vlasnika Kickassa dao upravo Apple.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, istražitelji su dio informacija o Artemu Vaulinu dobili kad su se pokušali oglašavati na KickassTorrentsu, a najvažnije dokaze dobili su od Applea koji im je dao informacije o vlasniku računa na iTunesu. On je krajem srpnja prošle godine putem iste IP adrese obavio određene transakcije putem iTunesa te se prijavio na Facebook stranica Kickassa.

Istražitelji su potom od Applea dobili informacije o vlasniku tog iTunes računa, a kada su imali taj podatak, njihov je posao bio lagan. Istraga je kulminirala uhićenjem Artema Vaulina u Poljskoj.

Još uvijek se ne može niti naslutiti budućnost KAT-a. Ministarstvo pravosuđa naredilo je zapljenu domena povezanih s tom stranicom, kao i sva sredstva s bankovnih računa kojima se koristio vlasnik Kickassa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara