Prihvaćeno 26 koncesija za obavljanje pogrebnih poslova

U POPODNEVNOM nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine prihvaćen je zaključak o davanju 26 koncesija za obavljanje pogrebnih poslova.

Zastupnik Davorin Tepeš (HDZ) upozorio je da su bez koncesije ´zbog malih administrativnih grješaka´ ostale velike tvrtke koje se tradicionalno bave tim poslom, poput Posmrtne pripomoći ili Pogrebnog poduzeća ´Zagreb´, a dobile male tvrtke s jednim zaposlenikom.

´Kako će jedan zaposlenik nositi lijes´, pitao je Tepeš, napomenuvši da neke tvrtke koje su dobile koncesiju za obavljanje pogrebnih poslova nemaju za to ni osnovnih tehničkih uvjeta i hladnjača.

Upozoreno je i da od 44 ponuđača za natječaj nije zadovoljilo 18 jer natječaj nije dobro koncipiran. Gradska zastupnica Zlata Pilepić (SDP), ujedno članica Povjerenstva za javno prikupljanje ponuda, zaključila je da se to dododilo jer su neke tvrtke neozbiljno pristupile natječaju.

U ´aktualnom satu´ Gradske skupštine zastupnik Kažimir Varda (Hrvatski blok) optužio je zamjenika gradonačelnice Stipu Tojčića što još nije predočio Gradskom poglavarstvu stručne elaborate o stanju na PUTO-u i potegnuo pitanje odlaganja opasnog otpada koje bi stajalo oko 350.000 eura. Tojčić mu je odgovorio da će se elaborati o tome pod kojim uvjetima PUTO može raditi naći na sljedećoj sjednici Poglavarstva.

Na molbu zastupnika Bože Biškupića (HDZ) Gradski ured za kulturu pomoći će pjesnikinji Vesni Parun otkupom njezinih knjiga za fondove gradskih knjižnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara