Prihvatilište za azilante: ZDS protiv izdavanja dozvole po hitnom postupku

POVODOM informacija da je MUP kao investitor predao zahtjev za izdavanjem dozvole za adaptaciju i radove na prihvatilištu za tražitelje azila u Stubičkoj Slatini, danas je Zagorska demokratska stranka (ZDS) u priopćenju ocijenila da nadležne institucije moraju poštovati zakonsku proceduru i nikako ne smiju dopustiti izdavanje dozvole po hitnom postupku.

Kako smo pred zakonom svi jednaki, bez obzira na to je li riječ o građanima ili državi kao investitoru, MUP je s obzirom na opseg radova dužan pribaviti građevnu dozvolu, a prije toga je dužan omogućiti svim zainteresiranim građanima javni uvid u projekt izgradnje prihvatilišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZDS upozorava nadležna tijela u Donjoj Stubici da je prije izdavanja dozvole, MUP također dužan pribaviti suglasnost vlasnika susjednih obiteljskih kuća i parcela, te da je bez suglasnosti izdavanje dozvole za početak radova nelegalno, navodi se na kraju priopćenje koji je u ime ZDS-a potpisao predsjednik dr. Stanko Belina.

ZDS podupire protivljenje mještana Stubičke Slatine, nezadovoljnih MUP-ovim odabirom lokacije prihvatilišta za tražitelje azila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara