Prijatelji životinja i mediji spasili pse i mačke iz Mirkovaca: Lovci bez oružja krenuli u prebrojavanje

Prijatelji životinja i mediji spasili pse i mačke iz Mirkovaca: Lovci bez oružja krenuli u prebrojavanje

Tekst: I.M.
Foto: Prijatelji životinja

ZAHVALJUJUĆI medijskim napisima i apelima prijatelja životinja lovci iz Mirkovaca ove su nedjelje poštedjeli živote pasa i mačaka koje su se spremali ustrijeliti! Podsjetimo, lovačko društvo "Jelen" iz Mirkovaca najavilo je za svaku nedjelju u ožujku "skupni lov na štetočine - pse lutalice i mačke" te pozvalo vlasnike kućnih ljubimaca (pasa i mačaka) da ih u navedene dane sklone kako ih slučajno ne bi ubili. U proglasu lovaca stoji kako će svi psi i sve mačke koje budu zatekli bez vlasnika biti ustrijeljeni na licu mjesta.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela rekao je za Index kako su lovci svoje akcije na vrijeme prijavili policiji te kako je s te strane sve po zakonu, ali su lovci ove nedjelje, nakon što je priča dospjela u medije, odustali od svojih nauma te su "bez naoružanja krenuli u prebrajanje štetočina i divljači u lovištu". Žgela je iznova podsjetio kako veterinarski i lovni inspektorati trebaju procijeniti je li ovakav odstrel pasa i mačaka u skladu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žgela je naveo i kako je čuo da su veterinarski inspektori lovcima poslali dopis u kojem im sugeriraju upravo ovakvo uklanjanje štetočina, što je u suprotnosti sa jučerašnjom izjavom Vlatke Tuček iz vinkovačke Udruge prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš", koja je za Index je kazala kako su se čuli sa veterinarskim inspektorom koji je izjavio da će za svaki slučaj ubijene životinje lovci dobiti kaznenu prijavu.

Tuček je jutros za Index kazala kako se u Mirkovcima oko 10 sati, ispred prostorija lovačkog društva, skupilo 50-ak prosvjednika iz Vinkovaca, Vukovara i Osijeka. "Lovce nismo uspjeli susresti jer su krenuli na teren već oko pola 9, ali bit ćemo ovdje i sljedeće dvije nedjelje. Ono što smo čuli je da su danas bez pušaka krenuli samo u prebrojavanje životinja", rekla je Tuček.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara