Prijatelji životinja u Mirkovcima opet prosvjedovali protiv okrutnih lovaca

Prijatelji životinja u Mirkovcima opet prosvjedovali protiv okrutnih lovaca

Tekst: J.C.
Foto: Prijatelji životinja

U NEDJELJU je u središtu Mirkovaca održan i drugi prosvjed nekoliko udruga za zaštitu životinja, koje djeluju na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Razlog prosvjeda bila je najava Lovačkog  društva Jelen iz Mirkovaca akcije skupnog lova na "štetočine", a pod tim su naveli napuštene pse i mačke i sve ostale ljubimce koji se zateknu na otvorenom prostoru. Kao i prvi puta, prosvjednici su se okupili ispred oglasne ploče i ondje postavili nekoliko plakata s porukama protiv napuštanja životinja, a zatim se s transparentima sličnog sadržaja uputili pred prostorije Lovačkog društva Jelen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje, kao niti prošle nedjelje, nisu zatekli nikoga od predstavnika lovaca, tako da su samo, kao poruku protiv nasilja i zlostavljanja životinja, svoje transparente ostavili izvješene na zgradi.

Zanimljivo je da su plakati, izvješeni na oglasnoj ploči u središtu Mirkovaca, uklonjeni u roku od 20 minuta, tako da namjera zaštitara životinja da apeliraju na ljude protiv napuštanja životinja nije naišla na pozitivan odjek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara