prijave za pokušaj ubojstva sudionicima pucnjave u kaštel novom

Djelatnici policije obavili su očevid i kriminalističku obradu nad osobama koje su u subotu navečer sudjelovale u pucnjavi u Kaštel Novom, u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, a protiv dvojice je podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Policija je obavila očevid u prizemlju kuće kojom se koristi Marinko P. (27) u Kaštel Novom, a gdje je u subotu došlo do međusobnog ranjavanja između Davora J. (25) iz Kaštel Starog i Tomislava M. (19) iz Splita. Očevidom je pronađen jedan neispaljeni metak, čahura i tragovi krvi.

Prije očevida Marinko P. policiji je dragovoljno predao pištolj marke ´Taurus´, bez upisanog tvorničkog broja, koji je pronašao pokraj svoje kuće. Očevid je obavljen i nad automobilom ´polo´, vlasništvo Davora J., a kojega je parkiranog ispred njegove kuće u Kaštel Novom za sada nepoznati počinitelj, pucajući iz vatrenog oružja, oštetio sa sedam metaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pretpostavljajući da Marinko, koji stanuje u blizini, ima veze s propucanim automobilom, braća Davor i Dragan J. su otišli Marinku, kod kojega je u posjetu bio Tomislav M. Četvorica mušakaraca najprije su se verbalno sukobila, a zatim je došlo i do pucnjave u kojoj su Davor i Tomislav ozlijeđeni.

Nakon završene kriminalističke obrade Dragan J. je, uz kaznenu prijavu zbog prijetnje, priveden istražnom sucu koji ga je pustio da se brani sa slobode. Kako je utvrđeno, Dragan je sa svojim bratom Davorom u više navrata prijetio Marinku P.

Nad Davorom J. i Tomislavom M., koji su u bolnici i izvan su životne opasnosti, nije provedena kriminalistička obrada, ali je protiv obojice podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara