Prije samoubojstva propucao susjedov automobil i zapalio vlastitu kuću

JUČER je u zagrebačkom naselju Šestine, psihički rastrojen 53-godišnji hrvatski državljanin D.O. počinio samoubojstvo. Neposredno prije toga pucao je u susjedov automobil te zapalio vlastitu kuću, izvijestila ja danas PU zagrebačka.

Nesvakidašnji događaj zbio se jučer oko 14.30 sati. Kako stoji u priopćenju PU, D.O. se u trenutku psihičke rastrojenosti nalazio ispred svoje garaže te je podigao veću dizalicu za automobil i bacio je na vjetrobransko staklo vozila marke Ford Mondeo zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu njegova 43-godišnjeg susjeda, koji je u tom trenutku vozio kolnikom ulice u smjeru svoje kuće.

Kada je susjed izašao i pobjegao od vozila, D.O. je uzeo bijelu lak boju i bacio je na vozilo, a potom iz plinskog pištolja ispalio tri hica u unutrašnjost vozila. Zatim je iz garaže uzeo lakozapaljivu tekućinu, polio je po manjem dijelu hodnika i dnevne sobe svoje kuće, zapalio i udaljio se prema dvorištu starije drvene kuće koja se ne koristi za stanovanje te počinio samoubojstvo.

Požar u kući uočio je njegov 26-godišnji sin, a kako je bio manjeg intenziteta uspio ga je sam ugasiti. Na automobilu je nastala manja materijalna šteta.

Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara