Prijedlog novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja upućen na javnu raspravu

PRIJEDLOG novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji jučer su dobile udruge branitelja i time je počela javna rasprava, doznaje se danas iz Republičke koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prijedlogom ovog, već u predizbornoj kampanji najavljivanog zakona, vraćaju se neka prava koja su bila propisana zakonom iz 1996.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U uvodnom tekstu zakona uz ostalo stoji da će se ovisno o sadašnjim finacijskim mogućnostima države priznavati i neka nova prava za hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata, naročito u području mirovinskih prava.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranaka Kosor najavljivala još prije nekoliko mjeseci izradu novog zakona koji bi zamijenio sadašnji iz 2001. Taj je zakon donijet za vrijeme mandata bivše vlasti, a udruge i branitelji bili su protiv njegovih odredaba smatrajući ih nepravednim i na štetu branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

O novom zakonskom prijedlogu koji na 70-tak stranica sadrži 164 članka, idućih će se dana očitovati brojne udruge iz Domovinskog rata te kao predlagač Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara