Prijetio smrću poznanicima u Puli

Foto: HR Foto

POLICIJA je u Puli provela kriminalističko istraživanje i utvrdila kako je 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, za vrijeme nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, počinio dva kaznena djela prijetnje, priopćili su iz PU istarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupajući po prijavama oštećenih, policija je utvrdila osnovanu sumnju da je Mostarac početkom siječnja u Kovačićevoj ulici u Puli zaprijetio 25-godišnjakinji iz Pule da će je ubiti ako ikome ispriča da je pobjegao iz zatvora. Nadalje je utvrđeno kako je početkom veljače kod tvrđave Kaštel u Puli, prijetio 30-godišnjaku iz Požege da će ga ubiti zbog međusobnih nesuglasica. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 34-godišnjak nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku krajem kolovoza 2010. godine, na način da je pješice zaobišao granični prijelaz Slavonski Brod te da od tada boravi nezakonito na području Pule.

Zbog počinjenih djela prijetnje, protiv državljanina Bosne i Hercegovine slijede kaznene prijave redovnim putem, dok je poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima, rješenjem Policijske postaje Pula, 34-godišnjaku izrečena zabrana ulaska i boravka na području Republike Hrvatske u vremenu od 1 godine, nakon čega je prisilno udaljen s područja Republike Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara