Primopredaja ministarstva rada i socijalne skrbi

U MINISTARSTVU rada i socijalne skrbi obavljena je danas primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Davorka Vidovića i ministara koji će preuzeti pojedine resore toga ministarstva Andrije Hebranga i Branka Vukelića.

Vidović je novim ministrima predao izvješće o radu u protekle četiri godine, te predstavio čelne ljude i projekte koji su u tijeku.

Djelokrug rada dosadašnjeg Ministarstva rada i socijalne skrbi bit će raspodijeljen između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koje vodi Hebrang, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i rada na čelu s Vukelićem te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s Jadrankom Kosor.

Predajući dužnost Vidović je istaknuo da je bivše Ministarstvo rada pokrivalo veliko područje te s 27 milijardi kuna godišnje obuhvaćalo više od trećine državnog proračuna.

Hrvatska je za reforme mirovinskog sustava i radnog zakonodavstva dobila priznanja inozemnih stručnjaka, kazao je Vidović, a u tijeku je jedna od najvažnijih reformi, stvaranje novoga ustroja socijalne skrbi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang najavio je da će nova Vlada nastaviti sve dobre projekte prethodne, kao i da za kadrovska rješenja neće biti najbitnija stranačka pripadnost već stručnost.

Izrazio je zadovoljstvo što izvješće Ministarstva rada detaljno prikazuje financijsko poslovanje koje je, primjerice, u sektoru zdravstva sastavljeno vrlo površno.

Hebrang je ustvrdio da u zdravstvenoj reformi, koju financira Svjetske banka, ima cijeli niz pogrešaka tako da je uz visoku cijenu bilo malo rezultata.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i rada Branko Vukelić ocijenio je logičnim da rad i radno zakonodavstvo budu vezani uz gospodarska kretanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara