Princ Saud: Kralj Fahd stabilno, nalazi dobri

Zdravstveno stanje saudijskog kralja Fahda, hospitaliziranog zbog plućne infekcije, nakon provedenih medicinskih pretraga je stabilno, rekao je u subotu ministar vanjskih poslova princ Saud AlFaisal.

"Kraljevo stanje je stabilno i medicinski rezultati su umirujući", rekao je princ na konferenciji za novinare. Nije, međutim, iznio ostale pojedinosti o kraljevoj bolesti i pretragama napravljenima u bolnici.

U priopćenju objavljenom sredinom večeri kraljevski ured je najavio da će Fahd biti podvrgnut i drugim medicinskim pretragama.

Zdravstveno stanje kralja Fahda, prema procjenama 84-godišnjaka, jer njegove točne godine nisu poznate, u stalnom je pogoršanju posljednjih godina, posebice posljednjih mjeseci.

Neimenovani službeni izvor je rekao da kraljevo zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, da je hospitaliziran zbog "visoke temperature", te da ima "upalu pluća".

Vijesti o hospitalizaciji kralja Fahda izazvale su potrese na saudijskoj burzi i zabrinutost u svijetu za političku stabilnost u zemlji zbog eventualne borbe za vlast.

(Hina) xtm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara