priopćenje sa zatvorene sjednice vlade

Danas je održana zatvorena sjednica hrvatske Vlade, prva nakon parlamentarnih izbora. Aktualni premijer Ivica Račan ranije je najavio da će do sastavljanja nove, sadašnja vlada odrađivati samo tehničke poslove. L

U priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade se navodi da su članovi Vlade obaviješteni o provedbi obveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Republike Hrvatske i Europskih zajednica i njihovih država članica.

Vlada je donijela Uredbu o kriterijima i načinu obračuna i plaćanja nagrada stečajnim upraviteljima koju određuje stečajni sudac, a koja ne može biti veća od 300 tisuća kuna, a kod stečaja koji se provodi nad bankom veća od 600 tisuća kuna.

Uredbom je izmijenjena dosadašnja kojom se usklađuje djelokrug poslova Ureda za nacionalne manjine s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Vlada je donijela Odluku o otpisu 50 posto državnih potraživanja prema društvu PKP d.d. u stečaju, Potpićan, kojom se odobrava otpis državnih potraživanja u iznosu od 642.029,95 kuna, a koja se sastoje od potraživanja Ministarstva financija, HZMO-a i HZZO-a.

Odlukom Vlade otpisan je dio duga društva Autoprijevoz d.o.o., Sinj. Otpisana su potraživanja Ministarstva financija, HZMO-a i HZZO-a u iznosu od 5.253.321,68 kuna, pod uvjetom da strateški ulagač, ostatak duga od 7.807.342,00 kuna uplati u korist računa državnog proračuna.

Dana je suglasnost i na Statut Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža koji je Ravnateljstvo Leksikografskog zavoda donijelo na sjednici održanoj 19. studenoga 2003.

Vlada je dala prethodnu suglasnost za produljenje mandata dvojici službenika Ministarstva unutarnjih poslova u Misiji OESS-a u Gruziji za još šest mjeseci.

Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država o međusobnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Donesene su odluke o izmjeni Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Aneksa Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima, o zoni zajedničke lokacije na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo - Izačić te na graničnom prijelazu Maljevac-Velika Kladuša.

Dana je suglasnost Ministarstvu financija za preuzimanje obveza isplate u 2004. po ugovorima o kupnji poslovnih prostora Područnog Ureda i Ispostave Područnog Ureda u Rijeci i Požegi. Obveza isplate prvog obroka za poslovni prostor u Rijeci na ime dijela kupovne cijene iznosi 10,4 milijuna kuna, a ukupna cijena poslovnog prostora u Rijeci s PDV-om iznosi 52,3 milijuna kuna.

Obveza isplate za kupnju poslovnog prostora u Požegi iznosi 14 milijuna kuna. Kupnja će početi nakon što se osigura novac u proračunu za ovu godinu.

Vlada je donijela Odluku o dopuni Odluke o utvrđivanju plaće ravnatelja ili drugih voditelja, njihovih zamjenika i pomoćnika, kao i članova pravnih osoba kojih je osnivač država koja se dopunjuje koeficijentima za izračun plaće članova Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Predmetna izmjena i dopuna unesena je i u Statut Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Vlada je zadužila Hrvatski fond za privatizaciju za isplatu plaća radnicima društava Jedinstvo d. d., Zagreb, i Vama d. d., Varaždin, te za vođenje postupka povrata potraživanja na osnovu isplata tih plaća.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za potpisivanje Konvencije Ujedinjenih naroda protiv korupcije za vrijeme trajanja Konferencije u Meridi, Meksiko, koja će se održati u tome gradu od 9. do 11. prosinca 2003.

Juro Bajić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra financija i imenovan predstojnikom Ureda za javnu nabavu.

Bernardica Juretić razriješena je dužnosti predsjednice Stručnog savjeta Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, a na to je mjesto imenovan Ljubomir Hutojac.

Nakon provedenog postupka po raspisanom natječaju, radi odlaska dosadašnjih predstojnika u mirovinu s danom 1. siječnja 2004. godine, Radovan Juričić imenovan je predstojnikom Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a Nikša Hrdalo predstojnikom Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara