Pripadnici 505. Bužimske brigade traže kažnjavanje ubojica s video snimki

BIVŠI vojnici 505. bužimske brigade Petoga korpusa Armije BiH, čiji su pripadnici nedavno prikazani na video snimkama kako navodno počinjaju ratne zločine za vrijeme akcije "Oluja" u ljeto 1995., zatražili su procesuiranja pojedinaca kako bi se skinula kolektivna odgovornost.

Srbijanske tv postaje i Večernji list objavili su više video zapisa koji navodno svjedoče o ritualnim ubojstvima koja su počinili pripadnici postrojbi Hamze i Gazije 505. bužimske brigade u kojima su se borili i mudžahedini.

U Bužimu je tim povodom održan okrugli stol na kojemu su nazočili pripadnici Bužimske brigade, povjesničari i analitičari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objavila Federalna televizija povodom video snimaka o stradanju Srba na okruglom stolu je istaknuto da se moraju utvrditi pojedinci koji su eventualno počinili zločine i time skinuti kolektivnu odgovornost. Sudionici okrugloga stola izrazili su uvjerenost da će pravosudna tijela Republike Hrvatske i BiH provesti temeljitu istragu i utvrditi koliko je ljudi ubijeno i kazniti počinitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara