Prisilno se spustio ultralaki zrakoplov

Ultralaki zrakoplov Pionir 300 zbog kvara na motoru večeras se prisilno spustio u kukuruzište na području Donje Gračenice kod Kutine, a pilot je samo lakše ozlijeđen.

Zrakoplovom je upravljao Vjekoslav Marjanović, koji je pri slijetanju samo ogreban, dok je zrakoplov potpuno uništen, priopćeno je večeras iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Pretpostavlja se da se nesreća dogodila jer je motor prestao raditi.

Šteta se procjenjuje na 80 tisuća eura. Riječ je o zrakoplovu koji se u Županji radi za talijansko tržište, a izrađen je uglavnom od slavonskog hrasta.

Zrakoplov se spustio u polje kukuruza oko 18,30 sati, a pilota je, nakon obavijesti mještana, policija našla oko 20 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro će očevid obaviti samostalni istražitelj za zrakoplovne nesreće iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a ministar Božidar Kalmeta će, prema zakonu, osnovati povjerenstvo za istraživanje uzroka nesreće, priopćila je glasnogovornica Marina Halužan.

Zrakoplov, registarske oznake 9A-UVM, uzletio je s letilišta Sopot kod Vinkovaca i kretao se prema letilištu Šarampov kod Ivanić Grada. Letio je u sloju tzv. slobodnog letenja do visine od 400 metara, što znači da nije trebao imati dozvolu Hrvatske kontrole za zračne plovidbe, priopćila je glasnogovornica Halužan.(Hina) pp/malj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara