Priština: Kosovska vlada spremna na dijalog

URED kosovskog premijera odgovorio je u utorak na optužbe Beograda da vlada koju predvodi premijer Ramush Haradinaj nemože ispuniti jedan od standarda za Kosovo koji se odnosi na vođenje dijaloga PrištinaBeograd istaknuvši spremnost novog kosovskog premijera za razgovore i na Kosovu i sa službenim Beogradom.

Glavni politički savjetnik Haradinaja, Ardian Gjini rekao je kako je najbolji odgovor na sve optužbe koje dolaze na adresu nove vlade efikasan rad vlade na ispunjenju standarda, posebno u poštivanju prava srpske i drugih manjina na Kosovu.

Gjini je iznio stajalište premijera Haradinaja da je spreman bilo za unutarnji dijalog, bilo za izravan dijalog sa službenim Beogradom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, glasnogovornik UNMIK-a Jeff Biely kazao je novinarima u Prištini kako je dijalog jedan od osam standarda te da je važno da se on vodi na nekoliko razina, a ne samo na relaciji Priština-Beograd.

"Posebno očekujemo vođenje dijaloga između Albanaca i Srba na Kosovu i dijalog između Prištine i Beograda za neka iznimno važna pitanja" rekao je Biely, dodajući da u to spadaju i razgovori unutar regije sa susjednim zemljama kao i s međunarodnom zajednicom.

Ono što očekujemo od kosovskih institucija jest da dokažu predanost dijalogu, dodao je glasnogovonik UNMIK-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara