Priština protiv podjele Kosova na Srbe i Albance

PRIJEDLOG srpskog ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića, o tome da se izvrši "funkcionalno odvajanje kosovskih Albanaca i Srba", nimalo se nije svidio predstavnicima vlasti na Kosovu.

Kako javlja agencija Beta, zamjenik kosovskog premijera Ram Manaj rekao je kako je "prijedlog Srbije o funkcionalnoj podjeli Albanaca i Srba na Kosovu neprihvatljiv". "To je nastavak hegemonističke vlasti i politike Beograda", ocijenio je Manaj te dodao kako je prijedlog upućen UNMIK-u "Samardžićev dokument za kojeg nisu znali ni predsjednik ni Vlada Srbije".

Manaj je rekao i kako je "taj dokument u startu osuđen na neuspjeh" te kako je "takav prijedlog apsolutno neprihvatljiv za vladu i institucije Kosova".

"Samardžićev prijedlog je pokušaj srbijanske vlasti da od Kosova izvuče što se može"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahim Makolli, voditelj zastupničke skupine najveće oporbene stranke, Alijanse Novo Kosovo, prijedlog sporazuma okarakterizirao je kao "pokušaj srbijanske vlasti da od Kosova izvuče što se može".

"Ni UNMIK, ni bilo tko drugi ne može napraviti sporazum sa susjednom zemljom o njezinu sudjelovanju u upravljanju Kosovom, jer je Kosovo neovisna i suverena država i neće dijeliti odgovornosti ili vlast s bilo kim drugim", izjavio je Makolli.

> Samardžićev prijedlog za Kosovo: Razdvajanje Srba i Albanaca

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara