Pritvorenici u šibenskom zatvoru prekinuli odbijati zatvorsku hranu

Pritvorenici u Okružnom zatvoru u Šibeniku koji su od 1. prosinca odbijali uzimanje zatvorske hrane, nakon razgovora s pomoćnikom ministrice pravosuđa i ravnateljem Uprave za zatvorski sustav Ivanom Damjanovićem od sinoć je ponovno uzimaju.

Od 44 pritvorenika, koliko ih trenutačno ima u šibenskom zatvoru, u taj svojevrsni štrajk glađu stupilo je njih 32, a u pismu koje su tada uputili ministrici pravosuđa Vesni Škare Ožbolt, obrazložili su ga nezadovoljstvom zbog "neučinkovitosti i neprofesionalnosti u radu Općinskog i Županijskog suda".

Kako je Hini danas potvrdio pomoćnik ministrice pravosuđa, on je sinoć u Šibeniku posjetio pritvorenike i pojedinačno razgovarao sa svakim od njih o razlozima nezadovoljstva i odbijanja zatvorske hrane.

Damjanović je potvrdio kako su pritvorenici u razgovoru izrazili nezadovoljstvo sporošću i neučinkovitošću sudstva, ali su izričito odbili nagađanja nekih medija kako su u štrajk glađu stupili pod utjecajem i na nagovor nekih javnosti poznatijih pritvorenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zatvorsku hranu već je ranije počeo odbijati Miljenko Žaja Krojf, javnosti poznat iz slučaja tzv. zločinačke organizacije, kojem se na Općinskom sudu u Šibeniku sudi zbog kažnjivog djela ucjene.

Pomoćnik ministrice i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav naglasio je, "kako pritvorenicima nije dao bilo kakva obećanja, ali su oni kao ozbiljni i odrasli ljudi sami zaključili da neuzimanjem zatvorske hrane ne mogu riješiti svoje probleme."

(Hina) xžpod yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara