Priveden mladić osumnjičen da je jesenas ubio sedamdesetogodišnjaka

ZBOG sumnje da je ubio sedamdesetogodišnjaka u rujnu ove godine, danas je u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda priveden 27-godišnji hrvatski državljanin, priopćila je Policijska uprava zagrebačka

Mladić kojemu policija ne navodi ime nego samo nadimak - Brane, priveden je nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno da je 21. rujna ove godine na Sljemenu hicima iz pištolja ubio sedamdesetogodišnjeg Emerika Mirka Krapeža s prebivalištem u Zagrebu.

Obradom je utvrđeno da se Brane po prethodnom dogovoru u rujnu susreo s Krapežom radi odlaska na izlet na Sljeme, gdje su se sukobili. On je pištoljem ubio Krapeža, a tijelo mu prekrio lišćem, navodi se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ubojstva mladić je uzeo Krapežove ključeve i iz njegova stana ukrao videorekorder i druge vrijedne predmete. Idući dan vratio se na mjesto ubojstva i tijelo ubijenoga djelomično ukopao i zatim prekrio lišćem. Dio ukradenih stvari osumnjičeni je prodao, a dio zadržao za sebe. Pištolj kojim je ubio sedamdesetogodišnjaka odbacio je na nepoznato mjesto, kaže policija.

Nestanak Emerika Mirka Krapeža dojavljen je 23. rujna, a prijavitelj je rekao policiji da je nestali dva dana ranije otišao iz svoje kuće u poslijepodnevnim satima te da se trebao naći s osobom po nadimku Brane radi odlaska na izlet u prirodu. No, nije se vratio kući, niti se s njim moglo stupiti u kontakt.

Krapežovo tijelo pronađeno je 18. listopada u blizini bivšeg planinarskog doma "Adolfovac", a obdukcijom je utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara