Priveden osumnjičeni ratni zločinac iz Ružića kraj Šibenika

41-GODIŠNJI hrvatski državljanin iz Ružića priveden je u Istražni centar Županijskoga suda u Šibeniku zbog utemeljene sumnje da je u Domovinskom ratu u kninskom zatvoru fizički zlostavljao 37-godišnjega hrvatskog državljanina s drniškog područja, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Policiji je 6. srpnja dojavljeno da je 41-godišnji muškarac, koji je Hrvatsku napustio nakon vojno-redarstvene akcije "Oluje", a trenutačno boravi u Finskoj, došao na drniško područje.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je kao pripadnik paravojnih postrojba tzv. republike srpske krajine od 20. travnja do 6. lipnja 1992. godine u kninskom zatvoru, na zaposjednutom području Hrvatske, nekoliko puta zlostavljao 37-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske, koji je od udaraca rukama i nogama teško ozlijeđen i koji je zbog toga 70-postotni trajni invalid.

Prije nego što je u lipnju 1992. razmijenjen kao ratni zarobljenik, ističe se u policijskom priopćenju, hrvatskog su vojnika fizički zlostavljali i ostali pripadnici paravojnih postrojba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara