Privedena trojica hrvatskih državljana iz Baranje zbog sumnje u ratni zločin

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Osijeku danas su uz kaznenu prijavu privedena trojica hrvatskih državljana pod sumnjom da su 1991., 1992. i 1995. počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Baranji, izvijestila je PU osječkobaranjska.

Među trojicom privedenih dva su civila u dobi 43 i 65 godina, a treći 35-godišnjak djelatnik je PU osječko-baranjske te je rješenjem načelnika PU udaljen s dužnosti.

Ratni zločin počinjen je nad nesrpskim stanovništvom koje je živjelo za vrijeme okupacije na području mjesta Popovac i susjednih naselja u Baranji.

Tijekom dosadašnje kriminalističke obrade, koju provode djelatnici PU osječko-baranjske, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, utvrđena je osnovana sumnja da su navedeno kazneno djelo počinila osmorica mještana Popovca kao pripadnici tzv. teritorijalne obrane i raznih paravojnih formacija.

Osim trojice danas privedenih, ostali osumnjičeni za ratni zločin nad civilnim stanovništvom nedostupni su i za njima su raspisane tjeralice, izvijestili su u PU osječko-baranjskoj.

Kriminalistička obrada se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara