Privedeno sedmero ljudi zbog pokušaja atentata na Musharrafa

PAKISTANSKE službe sigurnosti privele su sedmero ljudi, među kojima trojicu policajaca, na ispitivanje o neuspješnom pokušaju atentata na predsjednika države Perveza Musharrafa, objavila je u ponedjeljak tamošnja televizija.

Musharraf je u nedjelju "za dlaku" izbjegao atentat kada je kolonu vozila u kojoj se i sam nalazio potresla eksplozija. Automobil u kojem je bio Musharraf prešao je preko jednog manjeg mosta, a točno minutu poslije detonirana je eksplozivna naprava postavljena pod njime. Izgred se dogodio u blizini Musharrafove rezidencije u gradiću Rawalpindiju, pokraj Islamabada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bio je to treći pokušaj ubojstva Perveza Musharrafa otkako je došao na vlast vojnim udarom 1999. godine. Nagađa se da je atentat možda bio motiviran Musharrafovom potporom "ratu protiv terorizma" pod patronatom SAD, čime je razgnjevio pakistanske muslimanske radikale. Sami istražitelji nisu objavili nikakve pojedinosti ili nagađanja tko bi mogao stajati iza atentata.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova izjavio je u ponedjeljak da je nekoliko državnika telefoniralo Musharrafu nakon pokušaja ubojstva, ali nije objavilo o kome se radi. U međuvremenu je Indija javno osudila taj pokušaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara