Privremeno prihvatilište za azilante u Kutini, trajno u Zagrebu

Privremeno Prihvatilište za tražitelje azila Ministartsvo unutarnjih poslova, u suradnji s tijelima lokalne vlasti planira otvoriti u Kutini, dok se kao najbolja lokacija za trajno rješenje smatra područje grada Zagreba, priopćeno je danas iz MUPa.

Predstavnici MUP-a i grada Kutine složili su se da se Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini uspostavi kao privremena lokacija, najdulje do 31. prosinca 2008., a rok se ne bi mogao produžiti bez suglasnosti Grada.

Najboljom lokacijom za trajno rješenje smještaja tražitelja azila MUP smatra područje grada Zagreba, jer će to iziskivati najmanje troškove za državni proračun i omogućiti maksimalno učinkovito rješavanje zahtjeva za azil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U MUP-u podsjećaju da je Prihvatilište za tražitelje azila Hrvatska dužna uspostaviti u skladu s obvezama prema Europskoj uniji, budući će ulaskom u EU granice Hrvatske postati i vanjske granice Unije.

U Prihvatilištu se osigurava smještaj osoba koje traže azil u Hrvatskoj, dok se ne odluči o njihovom zahtjevu, što se prema dosadašnjoj praksi, rješavalo u roku od dva mjeseca, priopćeno je iz MUP-a.

(Hina) xam/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara