Prizren: Uhićenja zbog izazivanja nereda

MEĐUNARODNE snage reda uhitile su u utorak u Prizrenu šest osoba pod sumnjom da su sudjelovale u nasilju 17. i 18. ožujka u tom gradu.

Predsjednik Okružnog Suda u Prizrenu Engje Qeta izjavio je da su uhićene osobe Albanci, osumnjičeni za kaznena djela provale, krađe i podmetanje požara. Ako kaznena djela budu dokazana, moguće kazne su od 1 do 10 godine zatvora, rekao je Qeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dužnosnici Višenacionalne brigade KFOR-a, sektor Sjever, počeli su tražiti osumnjičene za sudjelovanje u nemirima na području Kosovske Mitrovice, gdje su se dogodili najveći međuetnički sukobi 17. i 18. ožujka. Kako je objavljeno danas, operacija potrage za osumnjičenima mogla bi trajati i do 30 dana.

Prema posljednjim informacijama policije UNMIK-a zbog sudjelovanja u nedavnim neredima na Kosovu je uhićeno gotovo 200 osoba.

Usporedo s ovom akcijom, u Gnjilanu na istoku Kosovu su UNMIK policija i KFOR-a tijekom jučerašnjeg dana uhitile pet osoba u sklopu akcije suzbijanja organiziranog kriminala u toj općini, izjavio je glasnogovornik policije Neeraj Singh. On je kazao kako je riječ o širokoj operaciji suzbijanja organiziranog kriminala i kako je zaplijenjena izvjesna količina droge i nelegalnog oružja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara