Prodani lovni aranžmani u tikveškom lovištu

Upravitelj Hrvatskih šuma osječke Uprave šuma i predsjednik Turističke zajednice Osječkobaranjske županije Drago Vračević izvijestio je danas osječkobaranjskog župana Krešimira Bubala da su "Hrvatske šume prodale sve lovne aranžmane u tikveškom lovištu za ovu lovnu sezonu i to ponajviše strancima". L

Podsjetio je da je to lovište stanište matičnog stada od 1200 jelena i matičnog stada od oko 900 divljih svinja.

Župan Bubalo je danas za obilaska tikveškog lovišta kojim gospodari osječka Uprava šuma istaknuo kako su to u svijetu poznato lovište te prirodne ljepote i raznolikosti Kopačkog rita velik turistički potencijal Slavonije i Baranje, koji mogu pridonijeti njihovu gospodarskom oporavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Elitni lovni turizam i ostala bogatstva Baranje, poput vinskih podruma, seoskog turizma, te Kopački rit, morat će zauzeti važno mjesto u hrvatskoj turističkoj ponudi, rekao je župan Bubalo. Istaknuvši kako treba poštovati trostoljetnu tradiciju lovstva u tikveškom lovištu, dodao je kako je zadovoljan onim što je vidio, napose trima izgrađenim lovačkim kućama "koje su spremne prihvatiti najizbirljivije strane goste".

Župan Bubalo izvijestio je Vračevića da je Županijsko poglavarstvo odobrilo sto tisuća kuna za liječenje baranjskog jelena od velikog metilja, započeto prošlog ljeta, što su do sada same plaćale Hrvatske šume.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara