Produljen pritvor desetorici iz razbijenog riječkog narkolanca

ISTRAŽNE sutkinje Županijskog suda u Rijeci Sajonara Čulina i Ksenija Zorc danas su nakon ponovnog saslušanja produljile pritvor desetorici organizatora narkolanca i dilera droge na riječkom području.

Po istražnom zahtjevu koje je danas uputilo Županijsko državno odvjetništvo, 34 kazneno prijavljene osobe, uhićene prekjučer, podijeljene su u dvije skupine. Jednoj skupini, po tom zahtjevu, na čelu se nalazi makedonski državljanin Špendi Derviši (33). Njega se tereti da je od neutvrđenih osoba na neutvrđen način nabavljao heroin te ga davao u prodaju također okrivljenim osobama iz te skupine. U razdoblju od ljeta 2002. do sječnja ove, stoji u zahtjevu, u najmanje 20 navrata dao je na prodaju paketiće po 5 grama heroina, niže rangiranima u skupini i time stekao dobit od 300.000 kuna. U zahtjevu se navodi i da je od veljače do ožujka ove godina nastavio s prodajom paketića od po 10 grama heroina u pojedinačnoj vrijednosti od 250 eura i time zaradio 18.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U toj skupini još je kazneno prijavljeno osam osoba od kojih su tri u pritvoru, a Špendijev brat Jusup Derviši u bijegu.

Drugoj skupini, po istražnom zahtjevu, na čelu je Marijan Bečeheli (40) iz Matulja, hrvatski državljanin kojega se tereti da je organizirao skupinu posrednika i preprodavača heroina.

U toj je skupini ukupno 25 osoba od kojih je sedam, uključujući Bečehelija, u pritvoru. Na današnjem saslušanju svi su se pritvoreni branili šutnjom. Istražni postupak se nastavlja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara