Produljen pritvor Petru Čariću

BIVŠEM načelniku Financijske policije u Rijeci Petru Čariću, uhićenu u ponedjeljak, produljen je pritvor za još mjesec dana na temelju istražnog zahtjeva županijskoga državnog odvjetnika Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci.

Istražna sutkinja Ksenija Zorc izvijestila je novinare nakon ponovna saslušanja Petra Čarića kako je u istražnom zahtjevu Čarić bio osumnjičen za tri kažnjiva djela, a kako je odbačena sumnja da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, još se tereti za pokušaj zlouporabe položaja i ovlasti i poticanje na povrjedu obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Čarić je kao bivši načelnik Financijske policije osumnjičen da je od vlasnika riječke tvrtke "Parkovi" tražio da kupi poslovni prostor na ime stanovita financijskog inspektora u poslovno-stambenoj zgradi "Fenixvea" koja se počela graditi u središtu Rijeke, prijeteći da će Financijska policija naplatiti visoku novčanu kaznu već određenu toj tvrtci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poticanje na povrjedu vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga odnosi se, po istražnom zahtjevu, na Čarićevo utjecanje na tadašnjeg tajnika rukometnog kluba "Zameta" Zlatana Lukežića da uništi poslovne dokumente kluba u vezi s pronevjerom 2,5 milijuna kuna. Lukežić, obavještajac POA (Protuobavještajna agencija), u pritvoru je riječkog Okružnog zatvora od prošlog tjedna.

Zbog nedostatka dokaza odbačena je sumnja da je Čarić zlorabio položaj i ovlasti navodno primivši 80.000 njemačkih maraka od opatijskog poduzetnika Edina Delibegovića kao pomoć da dobije koncesiju u preuzimanju opatijskog casina "Rosalia".

Na današnjem saslušanju Čarić, načelnik riječke Financijske policije do 2000., ponovno je zanijekao da je počinio ta kažnjiva djela. Pritvor mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara