Profesorica, koja tvrdi da joj učenici prijete smrću, zaključila jedinice cijelom razredu

Profesorica, koja tvrdi da joj učenici prijete smrću, zaključila jedinice cijelom razredu

PROFESORICA engleskog jezika u Osnovnoj školi Rugvica iz Dugog Sela, Renata Kraljić, koja tvrdi kako su joj učenici su išarali automobil križevima, te da je fizički napadaju ispred škole i prijete joj ubojstvom, zaključila je na kraju prvog polugodišta 28 jedinica i to u jednom razredu.

Zbog toga se, samo dva mjeseca nakon što je počela raditi u OŠ Rugvice, profesorica Kraljić, našla pod povećalom prosvjetne inspekcije.

Prema tvrdnjama profesorice, ona se otkako je počela raditi u OŠ Dugom Selu, sustavno nalazi pod učeničkim maltretiranjem i prijetnjama. S druge pak strane, nezadovoljni roditelji još nezadovoljnije djece, žale se na profesoricu i njezine kriterije ocjenjivanja.

Kako prenosi Jutarnji list, profesorica tvrdi da joj se prijetilo smrću i premlaćivanjem, te da joj se život pretvorio u pakao. Policiji je, nakon što su joj izbušene gume na osobnom automobilu, prijavila uništavanje automobila i prijetnje.

Osim sukoba s učenicima i njihovim roditeljima, profesorica se zamjerila kolegama iz škole. Jednom je prilikom rekla da "su istrošeni" što je izazvalo revolt kod profesora koji godinama predaju u školi. Cijeli slučaj trebala bi ispitati i prosvjetna inspekcija.

Robert Munđer, predsjednik Školskog odbora i zaposlenik škole smatra da je profesorica svojim izjavama narušila dignitet škole i ugled zaposlenika u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munđer priznaje kako u školi ima nekolicina učenika problematičnog ponašanja, no da oni nisu prevladavajuća pojava. Najavio je hitan sastanak Školskog odbora na kome će se pokušati riješiti ovaj slučaj.

Novinari riječkog Novog lista, nedavno su posjetili školu i ostali šokirani načinom međusobnog komuniciranja i odnošenja među učenicima. Neki od učenika, čini se, znaju tko stoji iza bušenja guma na autu profesorice Kraljić, ali novinarima nisu htjeli ništa reći.

Kako prenosi Jutarnji list, neke starije kolegice profesorice Kraljić koje su željele ostati anonimne, uvrijeđene su izjavom "o istrošenosti" te postavljaju pitanje kako to da je mlada kolegica, u samo dva mjeseca rada u prosvjeti, došla do tako loših iskustava do kakvih niko drugi u školi nije došao.

Ravnatelj škole Rugvica cijeli slučaj pokušava što manje iznositi u javnost, a novinarima Novog lista, koji su došli na lice mjesta, pokazao je da nisu dobrodošli.

 Izvor fotografije: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara