Program koncertne dvorane vatroslava Lisinskog u prosincu

U SKLOPU bogatog programa u tijeku prosinca Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog obilježit će Dan Dvorane, od 27. do 29. prosinca.


Taj dan obilježit će se multimedijalnim programom "Shadow" Evelyn Glennie te koncertom ansambla "Los Caballeros" (27. prosinca). Idući dan održat će se koncert Simfonijskog orkestra i Big Banda HRT-a, pod ravnanjem Silvija Glojnarića, s Barbarom Dennerlein iz Njemačke na orguljama te vokalima Wolfgangom Schreinerom iz Austrije, Zdenkom Kovačićek i grupom "Divas".

Nakon dodjele nagrade Hrvatske glazbene mladeži "Ivo Vuljević" za 2003., u "Lisinskom" se 29. prosinca održava svečani koncert Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem Pavla Dešpalja, u povodu 30. obljetnice Dvorane. Nastupaju solisti Renata Pokupić, mezzosopran, i Goran Filipec na glasoviru.

Simfonijski orkestar Muzičke akademije održat će 7. prosinca koncert za sinagogu, pod ravnanjem Aluna Francisa svirat će Filip Fak na glasoviru, Krunoslav Marić na violini i Luka Šulić na violončelu. Na programu su Lisinski, Beethoven i Čajkovski.

U sklopu tribine "Mladi u Lisinskom" 8. prosinca nastupit će Neva Begović na violončelu i Srebrenka Poljak na glasoviru.

Pod ravnanjem Tončija Bilića 13. prosinca održat će se koncertna izvedba viteške opere u pet činova "Porin" Vatroslava Lisinskog. Izvest će je Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i solisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priredit će se i božićni koncerti Zagrebačke filharmonije (19. prosinca), Simfonijskog orkestra HRT-a (18. prosinca) i Orkestra Hrvatske vojske (22. prosinca).

U "Lisinskom subotom", 20. prosinca, u programu "Nederlands Kamerkoor" nastupa dirigent i solist Ed Spanjaard na glasoviru, s programom Berlioza, Faurea, Beljona, Zimmermana i drugih.

Uoči Nove Godine, 30. prosinca, održat će se Filharmonijski bal, a arijama, duetima i ulomcima iz opera i opereta hrvatskih skladatelja Zajca, Albinija, Tijardovića, Gloza, Hirschlera.

Među ostalim, održat će se i koncert "Harlem Gospel Singers and Band", (10. prosinca).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara