Program ovogodišnjeg Festivala nove umjetnosti u Rijeci

U riječkom Multimedijalnom centru u Klubu Palach danas je predstavljen program ovogodišnjeg Festivala nove umjetnosti FONA, koji će se u Rijeci održavati od 17. rujna do 1. listopada. L

Moto ovogodišnjeg festivala, rekao je u ime organizatora, direktor Multimedijalnog centra Damir Čargonja, glasi "Urbano-prirodno". Sve umjetničke akcije bit će održane na javnim prostorima Rijeke. Razlog je, kazao je Čargonja, nemogućnost dobivanja dozvole za korištenje industrijskih hala bivših tvornica "Torpedo" i "Tvornice papira" iz tehničkih razloga. Naime, rekao je Čargonja, za organizaciju programa u tim prostorima zahtijeva se angažiranje zaštitarske službe i neki drugi elementi, za što su potrebna dodatna izdvajanja, a za to organizatori festivala nemaju mogućnosti.

Cijena cjelokupnog festivala bit će oko 150.000 kuna, u čemu će pomoći Grad Rijeka s 40.000, a ostalo će organizator priskrbiti iz svojih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu festivala svojim akcijama i instalacijama sudjelovat će Milan Brkić, Vedran Perkov, Petar Grimani, Tomislav Lerotić, Tina Filjak Juračić, Milijana Babić, Krešo Mustać, Andrej Zbašnik, Dunja Sablić, grupa Carbon Dinosaur, Siniša Labrović, Vanja Pagar, Željko Marović, Pino Ivančić i Krešo Kovačiček.

Zadnjeg dana festivala predstavit će se nulti broj ponovno pokrenutog časopisa "Val". Taj časopis, namijenjen mladima, izlazio je u Rijeci od 1975. do 1990. Urednik novog "Vala" je Krešo Mustać, a po njegovima riječima, list će biti orijentiran promociji mladih umjetnika, poticanju kreativnosti, razmjeni iskustava među kulturnim institucijama i komunikaciji među kulturnim djelatnicima. Izlazit će jednom mjesečno u 5000 primjeraka, a sufinancirat će ga Grad Rijeka i "Novi list".

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara