Promenada zatvorenika: Hrvoje Žužić s ocem na kavi u središtu Zagreba

HRVOJE ŽUŽIĆ, koji je u prosincu prošle godine osuđen na pet godina zatvora, jer je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja Ružica Pavić, a teško ozlijeđen njezin dečko Hrvoj Matijašić (21), viđen je u ponedjeljak kako sa svojim ocem tajkunom Željkom Žužićem ispija kavu u središtu Zagreba.

Žužić pati od nekontroliranog trzanja ramenom

Žužićev odvjetnik Veljko Miljević za Index je potvrdio kako je njegov branjenik šetao Zagrebom jer mu je ravnatelj zatvora u Remetincu Tomislav Kralj odobrio izvanredne izlaske kako bi obavio liječničke preglede. Miljević je podsjetio da je Žužić od 10. travnja do 28. travnja proveo u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj jer pati od opsesivno kompulzivnog poremećaja, odnosno od nekontroliranog trzanja ramenom, što je nalaz koji je potpisao dr. Veljko Đorđević i potpisala dr. Vera Folnegović Šmalc.

Miljević kaže da je dr. Folnegović Šmalc odredila specijalističke psihijatrijske tretmane i fizikalnu terapiju, i niz dodatnih dijagnostičkih pregleda koje ne može obaviti u zatvorskoj bolnici. Odvjetnik je napomenuo da Žužić svaku noć spava u Remetincu, a preglede obavlja u privatnoj poliklinici Sunce.

"Nigdje u zakonu ne piše da Žužić ne smije sjesti na kavu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje kako Žužić pored odlazaka liječniku može nesmetano ispijati kavu na Trgu. "Nigdje u zakonu ne piše da Hrvoja Žužića policajac treba voditi na wc i da ne smije stati na trgu i popiti kavu, iako on pije samo vodu. On je ozbiljno bolestan i u posljednje vrijeme je izgubio 20 kilograma. Zar bi trebali dozvoliti da umre u zatvoru? Sada nikoga ne briga to što je Žužić dobio dva i pol puta veću kaznu od ostalih osuđenih za isto kazneno djelo", rekao nam je Miljević.

Odvjetnik Miljević kaže da je Žužić ovim izvanrednim izlascima zbog zdravstvenog stanja već potrošio čitavu kvotu za ovu godinu te da do njenog isteka više neće imati pravo na izvanredne izlaske. Istaknuo je da Žužić osim trzanja ramena ima problema s kukom, koljenom i kralježnicom, ali da liječnike najviše brine njegov gubitak mišićne mase, koji se ne može objasniti samo mršavljenjem.

Tako su posljednji vikendi u Zagrebu obilježeni šetnjama zatvorenika koji služe kazne za teška kaznena djela. Vikend prije Hrvoje Petrač, lepoglavski osuđenik koji služi šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice malodobnog sina Vladimira Zagorca, viđen je kao liže sladoled i šetka se zagrebačkim Avenue Mallom.

D.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara