Promet prema moru vrlo gust, kod Sv. Roka kolona 8 kilometara

PROMET autocestom Zagreb-Split na dionici kroz Liku maksimalno je gust, a trenutno je najveća gužva kod čvora Sveti Rok gdje se formirala kolona vozila duga oko 8 kilometara.

Na sjevernom portalu tunela Mala kapela kolona je duga oko 2,5 km, a na južnom oko 4 km. Na sjevernom portalu tunela Sv. Rok kolona je duga 8 km a na južnom oko 7 km.

Kroz tunel Mala Kapela od 10 sati vozi dvosmjerno. HAK moli vozače da smanje brzinu kretanja nailaskom na tunele kako bi se povećala protočnost prometa.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke povremeno se stvaraju kolone vozila koje se kreću sporije.

Na autocesti A 2 Zagreb-Krapina, kolona vozila koja čeka naplatu cestarine iz smjera Krapine duga je tri kilometra.

Do 14 sati zabranjen je promet teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama, te trajektnim lukama Split i Zadar.

Na graničnim prijelazima Goričan, Bregana i Macelj pojačan je putnički promet na ulasku, a na Bajakovu na izlasku iz zemlje kolona je duga oko četiri kilometra. Vozila se povremeno preusmjeravaju na prijelaz Tovarnik, gdje je kolona teretnih vozila duga oko 2,5 kilometra.


Na prijelazu Metković-Doljani osobna vozila na ulasku u Hrvatsku čekaju oko sat vremena.

Veći broj vozila čeka i u trajektnim lukama, kolona u Prizni duga oko kilometar i pol, a u Brestovi oko 500 metara.

Umjesto dva puta dnevno od danas trajekt "Dominče" Mediteranske plovidbe Korčula plovi tri puta dnevno na redovitoj sezonskoj liniji između najmnogoljudnijeg jadranskog otoka Korčule i Drvenika u općini Gradac na Makarskom primorju, priopćila je Lučka kapetanija Ploče.

Trajekt iz Korčule polazi svakoga dana u 4,30 sati, 10,30 sati i 16,30 sati, dok je polazak iz Drvenika u 7,30 sati, 13,30 sati i 19,15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara