Promet u zemlji srednje gust

NA CESTAMA koje vode prema moru, i obrnuto prema unutrašnjosti, promet je srednje gust, javlja HAK.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok, te kod naplatnih postaja Lučko, kolona nema. Kraći zastoji mogući su duž Jadranske magistrale (D8) i Istarskog ipsilona, posebice u blizini turističkih središta.

Zbog blagdana Velike Gospe, zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, vrijedi danas do 23 sata. Na Ličkoj magistrali (D1) i u zoni tunela Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A1 Zagreb-Split, zabrane nema.

HAK javlja kako je pojačan ulaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, gdje se čeka od 30 minuta do sat vremena. Zbog pojačanog priljeva teretnih vozila prema GP Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Trakošćan. Na ostalim prijelazima promet je uglavnom rijedak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi trajekti plove prema redu plovidbe.

Motoristi opet prosvjedovali ispred tunela Učka

Veliku kolonu pred tunelom Učka stvorili su tijekom dana motociklisti koji su 28 kuna tunelarine odlučili platiti kovanicama od jedne lipe, nezadovoljni jednakom cijenom za motocikle i automobile. Motociklisti su najavili svakodnevne prosvjede, ukoliko se cijene ne usklade.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara