Prometnica na području Končanice otvorena za promet

Prometnica na području općine Končanica koju su danas blokirali članovi udruge Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) večeras je ponovno otvorena za promet, dok je kroz središte Dežanovca promet i dalje blokiran.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su izvijestili da su prometnicu u Končanici odblokirali sami seljaci i da policija nije primijenila silu.

Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci Vladimir Novotny rekao je telefonom Hini da je "silom policije Končanica maknuta".

"Policija jest tamo bila, ali su seljaci svoje traktore sami odvezli i maknuli ih s kolnika", rekao je voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra. Izvijestio je da su obje prometne trake na državnoj cesti D5 u mjestu Končanica prohodne i da se promet ondje zasad odvija bez ometanja.

Kazao je da je promet još zatvoren na križanju državnih cesta D26 i županijske ceste u mjestu Dežanovcu i da je na terenu "malo veći broj policajaca" koji, kako je kazao, moraju preusmjeravati promet jer ljudi zbog zatvorene ceste voze obilaznim pravcima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Dežanovcu se ne mičemo s ceste", rekao je Novotny i dodao da je ta cesta još blokirana s tridesetak traktora. Traktore su, kaže, ostavili policiji da ih miče, a seljaci su se, kako je rekao, "povukli u jedno privatno dvorište".

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci već drugi dan blokira ceste tražeći da Općinsko vijeće Dežanovca prihvati njihov prijedlog o smanjenju koncesija državnog poljoprivrednog zemljišta na području te općine sa 740 na 200 hektara kako bi više seljaka moglo zakupiti ili otkupiti državno zemljište.(Hina) xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara