Promocija magistranata europskih studija

Promocija četvrte generacije magistranata Europskih studija održana je večeras u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu.

Diplome studentima uručili su rektorica Sveučilišta u Zagrebu dr. Helena Jasna Mencer i voditelj studija profesor Sveučilišta Pantheon-Assas (Paris II) dr. Marc Gjidara.

Riječ je o stručnom poslijediplomskom studiju koji se ostvaruje u suradnji tih dvaju sveučilišta, a namijenjen je polaznicima različitih profila - pravnicima, ekonomistima, politolozima i profesorima francuskog jezika.

Studiji na kojima je ove godine 13-ero polaznika dobilo dvostruke - hrvatske i francuske diplome - svojim duhom, kako je rekla rektorica Mencer, pridonose uključenju zagrebačkog Sveučilišta u europske visokoškolske tokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, svojim uglednom i programom ti studiji pridonose funkcionalnoj integraciji zagrebačkog Sveučilišta, zaključila je.

Interdisciplinarni studij traje dva semestra u okviru kojih studenti slušaju 120 sati na francuskom i 60 sati na hrvatskom jeziku.

Svečanosti su bili nazočni francuski veleposlanik u Hrvatskoj Fran?ois Saint-Paul, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa dr. Radovan Fuchs i drugi.

(Hina) xiluc ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara