Promocija zbirke govora Slobodana Miloševića ispraćena pljeskom

PROMOCIJA zbirke govora bivšeg predsjednika Srbije i haškog optuženika Slobodana Miloševića održana je u Međunarodnom press centru u Beogradu i primljena s velikim oduševljenjem.

Između ostalih, predstavljanju knjige "Prilog istoriji 20. stoljeća" u izdanju nakladnika Treći milenijum prisustvovali su visoki dužnosnici Socijalističke partije, kandidat za ministra Milutin Mrkonjić te predsjednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Publiku je najviše oduševilo kada je prikazan Miloševićev govor na Vidovdan iz 1989. godine u kojemu poziva na oružje i rat.

"Slobodan Milošević je za vrijeme jugoslavenske krize branio interese svih naroda bivše Jugoslavije, a naročito dijelove srpskog naroda koji žive izvan matične države. Prije svega se zalagao za mirno rješavanje krize i nije bio onakav kako se u svjetskoj javnosti tvrdilo", kazao je okupljenima bivši veleposlanik Jugoslavije pri UN-u, Vladislav Jovanović.

To nije prvi put da je ista nakladnička kuća dala pozornost obitelji Milošević. Nedavno je tako u Beogradu predstavljena knjiga "Prije i poslije" u kojoj su na jednom mjestu prikupljeni govori obudovjele Mire Marković, supruge Slobodana Miloševića koja se nalazi na Interpolovoj tjeralici, a trenutno sa sinom Markom uživa azil u Rusiji, točnije u Moskvi.

J.M.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara