PROMOTIVNA AKCIJA "KUPUJMO HRVATSKO" ODRŽANA I U ZAGREBU

Druga u nizu prodajnih prezentacija u okviru promotivne akcije Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko" pod motom "Reafirmirajmo domaće tržište povećajmo zaposlenost", održana je danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a na njoj je sudjelovalo 70 hrvatskih tvrtki.

U današnjoj promotivnoj akciji, koju je organizirala HGK-Komora Zagreb, sudjelovali su i brojni gosti iz javnog, sportskog, estradnog i političkog života, među kojima i ministri gospodarstva te poljoprivrede i šumarstva Ljubo Jurčić i Božidar Pankretić.

Ocijenivši tu akciju vrlo korisnom za hrvatsko gospodarstvo, ministar Jurčić je istaknuo kako ona skreće pozornost hrvatskih građana, koji su sigurno pod većim utjecajem promocije proizvoda stranih kompanija, da se okrenu prema domaćim proizvodima, čijom kupnjom neizravno pomažu i u povećanju vlastitog standarda.

Naime, ovakve akcije povećavaju potražnju za domaćim proizvodima, koja pak povećava potražnju za domaćom proizvodnjom. U konačnici, ona povećava zaposlenost, ali i bruto domaći proizvod, koji opet omogućuje veću kupovnu moć građana i ekonomski krug koja ponovno dovodi na početak ekonomskog kruga, odnosno do povećanja potražnje, kazao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovakvim se akcijama, među ostalim, možemo boriti i protiv pretjeranog uvoza u Hrvatsku. Taj pretjerani uvoz možemo spriječiti tako da potrošačima ponudimo hrvatske proizvode, kojih imamo dovoljno i čija je kvaliteta neupitna, ustvrdio je ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić.

Promotivna akcija "Kupujmo hrvatsko" započela je 10. svibnja u Sisku, a završit će 27. rujna u Varaždinu. Do tada će se, prema riječima predsjednika HGK Nadana Vidoševića, prodajne akcije poput današnje održati u 24 grada svih hrvatskih županija. U sklopu akcije predstavit će se oko 250 hrvatskih tvrtki s više od tisuću vlastitih proizvoda, od kojih 62 nose oznaku "Hrvatska kvaliteta", a njih 30 "Izvorno hrvatsko".

Zagrepčanima su danas svoje proizvode po diskontnim cijenama ponudile 34 tvrtke iz Zagreba te 36 iz ostalih gradova, među kojima primjerice Podravka, Koestlin, Vupik, Franck, Jamnica, Kamensko, Kraš, Ledo, Lura, Zvečevo, Gavrilović i brojni drugi.

(Hina) rub mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara