Propao pokušaj preuzimanja: Žderić izgubio spor sa Slobodnom Dalmacijom

Propao pokušaj preuzimanja: Žderić izgubio spor sa Slobodnom Dalmacijom

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Index

ŽELJKO ŽDERIĆ, direktor Konstruktora, izgubio je pravomoćno spor sa Slobodnom Dalmacijom težak 1,8 milijardi kuna. Tužio ih je zbog propalog posla u Libiji, no ispostavilo se da se za gradnju ceste nisu ni natjecali. Upravo zbog toga, protiv Žderića je pokrenut kazneni postupak zbog krivotvorenja dokumentacije, kojom je htio dokazati kako se njegova tvrtka natjecala za izgradnju ceste Al Hisha - El Jedita Sirt.

Žderić pod istragom za krivotvorenje i privatizaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražne radnje su pri kraju, istražni sudac Mlađan Prvan treba ispitati još dvoje svjedoka. Loše je krenulo Žderiću ne samo s propalim poslom u Crnoj Gori, već i sa sudskim postupcima. Osim krivotvorenja za tužbu protiv Slobodne Dalmacije, već godinama se u Splitu vodi i istraga za privatizaciju Konstruktora. Čeka se očitovanje Fonda za privatizaciju.

Direktor Žderić je kao i obično bio zauzet poslovnim sastancima pa je Indexu bio nedostupan. Njegovu tužbu protiv Slobodne Dalmacije mnogi su vidjeli kao pokušaj preuzimanja ne samo najvećeg dalmatinskog dnevnika, već i značajnog dijela Pavićeva medijskog imperija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara