Proslava Srednjeuropskog katoličkog dana na Kupresu 21. svibnja

Pod geslom "Složni budite, mir njegujte", Srednjoeuropski katolički dan ove će se godine održati 21. svibnja na Kupresu, priopćio je danas Biskupijski tiskovni ured Đakovačkosrijemske biskupije. L

Tim povodom, biskup Marin Srakić svim je župnim uredima i rektorima crkava u Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji preporučio da organiziraju hodočašće vjernika na Kupres.

"Svojim sudjelovanjem poduprijet ćemo Crkvu u Bosni i Hercegovini, katoličke vjernike koji ondje žive, prognanike koji su se vratili u taj kraj svojim kućama, kao i one koji razmišljaju o povratku", ističe biskup Srakić.

Pretprogram Srednjeuropskog katoličkog dana počet će u subotu, 21. svibnja u 9,30 sati, pored novosagrađene župne crkve sv. Ivana Krstitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svečano euharistijsko slavlje, koje počinje u 10,30 sati predvodit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a propovijedat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Zvona koje su zemlje sudionice - Hrvatska, BiH, Slovenija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka, poklonile novosagrađenoj kupreškoj crkvi blagoslovit će bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenboern.

Srednjoeuropski katolički dan prošle je godine održan 22. svibnja u austrijskom nacionalnom svetištu Mariazellu.

(Hina) xpp/xta yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara