Proslavljen Dan Grubišna Polja i 13. obljetnica akcije "Otkos"

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarsta u Grubišnu Polju danas je obilježen Dan grada i 13. obljetnica akcije "Otkos 10", kojom je oslobođeno bilogorsko područje koje su okupirali pobunjeni Srbi, te spriječeno njihovo spajanje s banjolučkim korpusom tadašnje JNA.

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh istaknuo je da se ove godine najviše, oko dva milijuna kuna, ulagalo u gradnju komunalne insfrastrukture. Izgrađeno je 3,7 kilometara vodovoda, a u nekoliko ulica i kanalizacija. Osim toga ulagano je i u zonu malog i srednjeg poduzetništva u kojoj su sada četiri tvrtke, a očekuje se i dolazak novih, dodao je, istaknuvši da su stvoreni uvjeti za nova ulaganja i nova radna mjesta.

Uz Dan grada počasnim građanima Grubišna Polja proglašeni su potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang i general Mile Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čestitavši okupljenima Dan grada, Hebrang je prenio i pozdrave premijera Ive Sanadera koji je poručio da je Grubišno Polje jedan od važnih gradova u Vladinim planovima.

Andrija Hebrang je pred ulazom u Centar za kulturu i informiranje otkrio spomen-ploču prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

(Hina) xskap ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara