Prosper za odlučniji angažman SAD u hvatanju ratnih zločinaca

AMERIČKI veleposlanik za pitanja ratnih zločina Pierre-Richard Prosper, koji je u posjet Balkanu došao po nalogu državnog tajnika SAD Colina Powella, najavio je u srijedu u Podgorici odlučnije angažiranje SAD u uhićenju ključnih haških optuženika.

Nakon susreta s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, Prosper je istaknuo kako je njegov zadatak s relevantnim subjektima u regiji sagledati mogućnost efikasnijih koraka u uhićenju ključnih optuženih osoba.

Kako stoji u priopćenju iz Đukanovićeva kabineta, američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina naveo je da je zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Crnom Gorom i da se nada da će se ona nastaviti u zajedničkom interesu.

Đukanović je, kako je priopćeno, istaknuo da će Crna Gora biti pouzdan partner SAD u rješavanju svih pitanja od zajedničkog interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Adekvatno rješavanje suradnje s Tribunalom jedan je od uvjeta stabilnosti i ozdravljenja odnosa u regiji, što je iznimno važno za Crnu Goru´, kazao je crnogorski premijer.

Američki diplomat u Podgorici je razgovarao i s predsjednikom parlamenta Filipom Vujanovićem i Svetozarom Marovićem,

predsjednikom parlamentarnog Odbora za međunarodne odnose.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara