Prostitutka prijavila svodnika jer je bila nezadovoljna podjelom dobiti

ZBOG podvođenja 19-godišnje djevojke iz Rijeke zagrebačka policija uhitila je 44-godišnjeg svodnika i još tri osobe koje su zarađivale na prostituciji, a slučaj je otkriven kada se djevojka pobunila zbog nepravedne raspodjele utrška.

Ne otkrivajući identitet četvero uhićenih, PU zagrebačka danas je izvijestila da je djevojka u ožujku ove godine preko poznanika stupila u kontakt s 44-godišnjim osumnjičenikom koji je po nju došao u Rijeku.

S djevojkom se dogovorio da će novac koji ona zaradi od prostitucije dijeliti po pola, a on će se pobrinuti za smještaj i klijente. Tako je i bilo, pa je djevojka od ožujka do polovice srpnja zaradila 12.000 eura, od čega je polovicu dala svodniku.

Od sredine srpnja do kraja rujna djevojka je seksualne usluge pružala za 26-godišnju osumnjičenicu i to na preporuku svog svodnika koji ju je dovozio i odvozio "na posao" u stanove klijenta, ekskluzivne hotele, unajmljene vile širom Hrvatske te unajmljena plovila na jadranskoj obali. Djevojka je navodno u tom razdoblju zaradila 4.000 eura. Pola tog novca je dala osumnjičenoj, a svoju polovicu je morala podijeliti sa svodnikom.

U kriminalističkoj obradi otkrilo se da se djevojka u ljetnom razdoblju usporedo prostituirala i u prostorijama jednog zagrebačkog noćnog kluba.

Tu je svoje usluge pružala posredstvom 41-godišnje vlasnice kluba i 33-godišnjeg konobara koji je nalazio klijente, ugovarao cijenu i naplaćivao usluge. Pola zarade, oko 15 tisuća kuna, uzela je vlasnica kluba, a drugu polovicu zarađenog novca djevojka je podijelila sa svodnikom.

Nezadovoljna raspodjelom novca koji je ona zarađivala isključivo prostitucijom svoga tijela, djevojka se krajem rujna požalila svodniku koji joj je zaprijetio da će je ozlijediti ako ne bude radila kako on kaže.

Na kraju "poslovne suradnje" je odlučila sve prijaviti policiji koja je četvero osumnjičenih za podvođenje privela u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu. Prvoosumnjičenog 44-godišnjaka tereti se, osim za podvođenje, i za prijetnju djevojci.

Dokaže li im se kazneno djelo podvođenja osumnjičeni mogu dobiti do pet godina zatvora.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara