Prosvjed radnika "Elcona" zbog smjene direktora

Stotinjak radnika iz prve smjene zlatarbistričkog poduzeća za proizvodnju kabelskih setova za automobile "Elcon" d. d. danas je obustavilo rad, prosvjedujući protiv smjene direktora Zlatka Božića i lošeg stanja u poduzeću. L

Radnici nisu zadovoljni što je Nadzorni odbor poduzeća u ponedjeljak na Božićevo mjesto postavio Zorka Vidičeka, bivšeg člana Elconove Uprave i SDP-ova saborskog zastupnika.

Nezadovoljni radnici tvrde da Vidiček do sada nije pokazao dovoljno sposobnosti za upravljanje njihovim poduzećem, te da se ono od renomirane tvrtke s početka 90-ih godina, koja je bila jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i poslovala s "Peugeotom" i "Citroenom", prije pet godine pretvorilo u poduzeće na rubu egzistencije.

Ogorčeni su i što već nekoliko godina primaju plaće umanjene za 20 do 40 posto, koje u prosjeku iznose oko 1600 kuna, a i kasne pa tako još nisu primili plaću za siječanj.

Radnici su naglasili da se neće vratiti na posao sve dok se bivši direktor Zlatko Božić, za kojega smatraju da bi mogao ugovoriti nove poslove za "Elcon" i izvući ih iz financijskih problema, ne vrati na direktorsko mjesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su radnici okupljeni na ulazu u Elcon čekali da se pojavi novi direktor Zorko Vidiček, no on nije došao.

"Elkon" d. d. ima oko 550 zaposlenih i u pretežnom je vlasništvu malih dioničara.(Hina) xzkra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara