Prosvjed u Opatiji zbog stanja plaža

JAVNIM prosvjedom, koji je pod geslom "Vratite nam plaže" organizirala Udruga plavo-zelenih Lido, nekoliko desetaka Opatijaca iskazalo je danas nezadovoljstvo stanjem i načinom upravljanja gradskim plažama.

Prosvjednici su se oko 10,30 sati okupili ispred opatijske tržnice i u povorci uputili do predjela Slatine gdje su pročitani njihovi zahtjevi upućeni opatijskom Gradskom vijeću, Primorsko-goranskoj županiji i Vladi. Kako ne bi ometali promet u jeku turističke sezone do Slatine su se kretali pločnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjednici smatraju da stanje plaža nije u skladu s potrebama građana i turista te opatijskom turističkom tradicijom. Protive se da se na plažama postavljaju prodajni objekti i da ih se koristi za noćne zabave.

Predlažu da plažama, kao javnim dobrom, treba upravljati lokalna samouprava koja bi postavljala standarde njihova uređenja i stroge uvjete izdavanja koncesije te nadzirala rad koncesionara.

Opatijskim plažama, u ime zagrebačke tvrtke Monting, upravlja tvrtka Rivijera iz Ičića. Prosvjednici smatraju da bi gradska uprava toj tvrtki trebala uskratiti potporu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara