Prosvjednici u Širokom Brijegu: Ogorčeni smo šutnjom hrvatskih političara

Prosvjednici u Širokom Brijegu: Ogorčeni smo šutnjom hrvatskih političara

Tekst: Z.J.
Foto: Ante Ćizmić, Branimir Boban (Cropix)

U ŠIROKOM Brijegu je oko 13 sati završio mirni prosvjed protiv huliganskog ponašanja i jednostranog prikaza navijačkih izgreda. Pred zgradom Općine je prosvjedovalo više tisuća ljudi. Na prosvjedu su sudjelovale navijačke skupine iz Hrvatske, Posavine i središnje Bosne. Među njima su bili i igrači NK Široki, javlja HTV.

Prosvjeduje se protiv politike službenog Sarajeva, koja je za navijačko nasilje prozvala navijače širokobriješkoga kluba. Tvrde da su navijači Sarajeva izazvali nerede i sukobe u kojima je izgubljen jedan život.

"Ogorčeni šutnjom hrvatskih političara"

Na današnjem prosvjednom skupu organiziranom u povodu tragičnih događaja od 4. listopada pred utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo navijači i građani zatražili su "da se otkrije identitet osoba koje su privedene i pod pritiskom potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe puštene iz pritvora, te smjenu županijske tužiteljice koja je pod Kebinim pritiskom naložila puštanje osoba koje su inscenirale nemile događaje" u Širokom Brijegu. Također, zatražili su povlačenje svih optužnica protiv navijača Širokog Brijega te istragu oko ranjavanja Željka Zadre i očitovanje hrvatskih predstavnika u vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime navijača Širokog Brijega prosvjednicima se obratio Ante Mikulić koji je prozvao medije za "neprofesionalno izvještavanje", te je naglasio da su "ogorčeni šutnjom hrvatskih političara".

Načelnik općine Miro Kraljević podržao prosvjed građana i navijača

Nazočnima se obratio i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević, koji je na taj način podržao današnji prosvjed građana i navijača.

Podsjetimo, policije BiH i Hrvatske i dalje tragaju za Oliverom Knezovićem koji je pobjegao iz pritvora, a kojeg se sumnjiči za ubojstvo navijača Vedrana Puljića tijekom nereda u Širokom Brijegu i za kojim je Federalna uprava policije raspisala međunarodnu tjeralicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara