Protiv bivših dužnosnika Osječke pivovare podignuta optužnica

PROTIV petorice bivših dužnosnika osječke Pivovare, Osječki županijski sud zaprimio je optužnicu od Županijskog državnog odvjetništva.

Optuženi su, neslužbeno se doznaje, bivši predsjednik Uprave Pivovare Miroslav Olić, bivši član nadzornog odbora Ante Gucić, kao i bivši dužnosnici te tvrtke Viktor Darojković, Vladimir Fekete i Miroslav Kovačević.

Olić, Darojković i Ferkete optuženi su za utaju poreza, sastavljanjem lažne dokumentacije 2005. i 2006. godine o stvarno proizvedenoj količini piva. Na taj način Pivovari su priskrbili protupravnu zaradu u iznosu od 2,023.654 kuna.

Za još jedan takav slučaj u 2006. godini ponovno su optuženi Olić i Ferkete, ali su tada surađivali s Kovačevićem. Sličnom su prijevarom priskrbili dodatnih 181.739 kuna zarade Pivovari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je isto tako i optužen da je kao odgovorna osoba Pivovare, u više navrata davao upute svojim tajnicama za sastavljanje lažnih putnih naloga radi izbjegavanja plaćanja propisanih doprinosa, poreza i prireza.

Sama Pivovara d.d. tereti se da je ostvarila nepripadnu dobit os 2.2 milijuna kuna, zbog nelegalnog djelovanja petorice optuženika.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara