Protokol o suradnji u zaštiti od katastrofa

Izaslanstva Hrvatske, Slovenije i Mađarske potpisala su danas u Plitvicama Protokol o suradnji u zaštiti od prirodnih i tehnoloških katastrofa i dogovorili plan aktivnosti za iduću godinu.

Izaslanstva su na petom po redu trilateralnom sastanku raspravljali o dosadašnjoj suradnji na području zaštite od katastrofa, a predstavnici hrvatskog MUP-a ocijenili su da je pomoć dviju članica EU-a na tom području od velikog značaja za Hrvatsku.

Istaknuto je da je suradnja najbolja u pograničnim područjima gdje se održavaju zajedničke vježbe, a u potpisanom protokolu posebna pozornost dana je preventivnim mjerama i pripremi za izvanredna stanja.

Na sastanku je predstavljen i prijedlog programa djelovanja u aktivnostima zaštite od spašavanja u katastrofama i nesrećama većih razmjera u Hrvatskoj. Od početka iduće godine rad civilne zaštite, profesionalnih vatrogasaca i sadašnje Službe motrenja i obavješćivanja, odnosno budućeg Centra 112, koordinirat će Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj hrvatskog izaslanstva pomoćnik unutarnjih poslova Žarko Katić ocijenio je da je Hrvatska spremna za sve veće nesreće koje ju mogu zadesiti. Naglasio je da se posebno ulaže u vatrogastvo te da je u tijeku nabava 210 vozila za te namjene. Dodao je da se u skladu s financijskim mogućnostima države nabavlja i druga oprema potrebna za akcije zaštite i spašavanja

Mađarsko izaslanstvo predvodio je ravnatelj Državne uprave za upravljanje u katastrofama Attila Tatar, a slovensko ravnatelj Uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstva obrane Bojan Žmavc.

(Hina) xkprp yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara