Prtenjača: Nisam nazočio sastanku kojeg spominje Banić

SABORSKI zastupnik HDZ-a Šime Prtenjača oštro je danas odbacio medijska nagađanja da je bio sudionik sastanka na kojemu je navodno ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta svojedobno kao zadarski gradonačelnik od tadašnjeg direktora Trajektne plovidbe Zadar Stanka Banića tražio da tvrtka financira odvjetnike i obitelj generala Ante Gotovine.

"To su besmislice. Takvom sastanku nisam nazočio, štoviše u vrijeme kada se sastanak navodno dogodio nisam ni bio u Zadru", kazao je Prtenjača novinarima u Saboru.

Prtenjača smatra da je riječ o politikantskim podmetanjima pred lokalne izbore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znakovito je i da se takve informacije pojavljuju svaki put kada je Hrvatska pred velikim odlukama", rekao je Prtenjača.

Neki mediji Prtenjaču su naveli kao svjedoka sastanka nakon što je Banić izjavio da o sastanku s Kalmetom može posvjedočiti i jedan visokopozicionirani HDZ-ovac iz Zadra.

Ministar Kalmeta opovrgnuo je Banićeve tvrdnje u subotu u HTV-ovu Dnevniku ocijenivši kako je "riječ o dobro osmišljenoj i organiziranoj akciji, tempiranoj uoči lokalnih izbora, s ciljem da ga se diskreditira kao nositelja liste u Gradu Zadru u očima međunarodnih čimbenika". Dodao je da "ovo, na žalost, nije prvi ni posljednji put da se ovakve stvari događaju uoči za Hrvatsku važnih odluka i datuma".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara